Hírek

2010.01.12. 16:38

Államvizsga tétel lett a BKV botrányokból

Önálló tétellé emelték a Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF) államvizsgáján a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) botrányait.

MTI

Miután a BKV fontos szereplője, kiszolgálója a fővárosban élők mindennapjainak, az utóbbi idők botránykrónikái és a vállalatnál előkerült problémák önálló tétellé emelték a BKF posztgraduális pr-képzésének államvizsgáján - közölte a főiskola kedden az MTI-vel.

A vállalatnak értő píárosra van szüksége, hiszen a nehéz helyzetben nyilatkozni kell, méghozzá higgadtan, őszintén és hihetően - mondta a BKF-képzés vezetője, főiskolai docens. Perlaky-Papp József közlése szerint a képzésben számos nagyvállalati krízist dolgoznak fel esettanulmány formájában - mérgezéseket, élelmiszerbiztonsági eseteket, márkahamisítási ügyeket vagy éppen a paksi atomerőmű évekkel ezelőtti reaktorzavarát, a dioxinos paprika által keltett hisztériát.

Ezekre a válságokra van szakmai megoldás és ezt el lehet sajátítani. A BKV-nél is van megoldás, csak értő módon el kell kezdeni a kríziskommunikációt és a hírnév-rekonstrukciót - vélekedett.

Ezek is érdekelhetik