Hírek

2017.06.05. 21:36

A csíksomlyói búcsú megtartó ereje

Az együvé tartozást, a közösséget összetartó hit erejét példázza az idén is a csíksomlyói búcsú.

MW Központi Szerkesztőség

A prédikáció megbékélésre vonatkozó üzenetét hangsúlyozta a csíksomlyói búcsún részt vevő Áder János államfő a szentmise utáni sajtónyilatkozatában.

„Veres András püspök úr prédikációjában a béke volt a központi üzenet. Meg kell békülnünk önmagunkkal, békét kell teremtenünk családjainkban, közösségeinkben, városainkban, országainkban. Ennél fontosabb üzenete a mai prédiká­ciónak nem lehetett. Jó lenne, ha minél többen meghallanák”.

A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt: őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit ez a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években, és jelent ma is – mondta. Áder János az igazi együvé tartozás jelének nevezte, hogy idén is százezren zarándokoltak el Csíksomlyóra.

Ferenc pápa a római Szent Péter téren pünkösdvasárnapi szentmiséjén felhívta rá a figyelmet, az egyházban egységre és sokszínűségre van szükség. A sokszínűség nélküli egység sem eredményes, a szabadság megszűnéséhez vezethet.

Pünkösdi hagyomány szerint a római Pantheon mennyezeti nyílásából több tízezer vörös rózsaszirmot szórtak le a Szentélek eljövetelének jelképeként vasárnap délben.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!