Kék hírek, bulvár

2009.10.06. 19:46

Feljelentették az Új Magyar Gárda megjelent tagjait

A rendőrség kedden este Pécsett, az október 6-i koszorúzást követően feljelentette az Új Magyar Gárda jelen lévő tagjait.

M. B.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pécsi Alapszervezete lapunkhoz eljuttatott közleményében mindezt "mélyen felháborítónak" minősítette. Leszögezték, szerintük a " Jobbik Magyarországért Mozgalom, és az Új Magyar Gárda Mozgalom törvényesen, előzetesen bejelentve vett részt a megemlékezésen".

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt mondta érdeklődésünkre, feloszlatott szervezetben való részvétel szabálysértés gyanúja miatt tettek feljelentést tizennégy ember ellen.

A rendőrség közleménye az ügyről:

2009. október 6-án 15 órakor Pécsett, az Aradi Vértanúk útján megrendezésre került - Nemzeti Gyásznap - elnevezésű megemlékezés befejezése után, a helyszínről való elvonulást követően az Új Magyar Gárda tagjai közül 14 főt vont intézkedés alá a Pécsi Rendőrkapitányság, ellenük feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértésének gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!