Kék hírek, bulvár

2010.04.12. 20:17

Kora tavaszi száguldozók

Az év eddig eltelt hónapjaiban a rendőrség által elcsípett gyorshajtó-rekorderek közül többen is a megengedett legnagyobb sebesség kétszeresével autóztak.

M. B.

Száguldozók ugyan minden évszakban akadnak, de a tavasz ebből a szempontból talán a legkritikusabb: a statisztikák szerint ezekben a hónapokban jóval többen lépik át a sebességhatárokat, mint máskor. A rendőrség tavaly óta havi rendszerességgel közreadja a sebesség-túllépésen kapott autósokról, pontosabban a járműveikről készített fotókat. Ennek alapján készítettük el megyei összeállításunkat az elmúlt három hónap leg-jeiről. Érdekesség és egyben örvendetes fejlemény, hogy bár szép számmal megjelentek már az utakon a motorosok, a rekorderek között – legalábbis egyelőre – egyetlen egy sem szerepel közülük.

A márciusban elcsípett baranyai gyorshajtók közül lakott területen több, mint a megengedett sebesség kétszeresével, 106 kilométeres sebességgel hajtott egy autós Magyarszéken. Az autó tulajdonosa 90 ezer forintról kap csekket. A márciusi országúti csúcsot a 6-os főúton, Pécs közelében állította fel egy vezető, ő a megengedett 90-es tempó helyett 141-el hajtott, ezért 60 ezer forint büntetés járt.

Februárban Pécsett, a Magyar-ürögi úton fotóztak le a rendőrök egy autóst, aki az ott érvényes 40 kilométeres sebességkorlátozás ellenére 83-al haladt. Ezért szintén 60 ezerről szóló csekket kap kézhez. Abban a hónapban a 66-os főúton 122 kilométeres sebességgel volt lakott területen kívüli csúcstartó egy sofőr, aki a 90-es határt hágta át, amiért 30 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Januárban főként lakott területen belül fotóztak le kiugró szabálysértőket. Siklóson, a Harkányi úton 90 ezer forintért élvezhette a sebesség mámorát egy autós, aki 50 helyett 107-el ment. Hajszálra ugyanennyivel értek tetten a pécsi Verseny utcában is egy vezetőt, a Veress Endre úton pedig egy 103-al suhanó autóst fotóztak le a rendőrök.

További részletek a keddi Dunántúli Naplóban.

Ezek is érdekelhetik