Kék hírek, bulvár

2010.07.07. 15:11

Újabb letartóztatás az egyetemi vesztegetetési ügyben

Őrizetbe vette a rendőrség a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt vezérigazgatóját, információink szerint az egyetemi vesztegetési üggyel kapcsolatban.

B.A. (bama.hu)

Újabb személyt tartóztattak le szerda délután a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai a májusban kirobbant pécsi egyetemi vesztegetési ügyhöz kapcsolódva. Bartha László, az NNI szóvivője megkeresésünkre annyit közölt csak, hogy nyomozati cselekményt hajtottak végre. Úgy tudjuk, hogy a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési (DDRF) Zrt. vezérigazgatóját, F. Tamást vitték el bilincsben irodájából, amelyet később át is kutattak a nyomozók.

Információink szerint őrizetbe is vették a vezérigazgatót, amellyel huszonegyre nőtt az ügyben meggyanúsított személyek száma. Az állami és önkormányzati, köztük majd 20 százalékos pécsi városi tulajdonban lévő, 1,2 milliárd forint jegyzett tőkéjű DDRF Zrt. pályázati, pénzügyi és vállalkozásfejlesztési tanácsadással, pályázatírással, pályázati menedzseléssel is foglalkozik.

Értesüléseink szerint a most őrizetbe vett vezérigazgató I. Gábornak, a PTE volt gazdasági főigazgatójának, az egyetemi vesztegetési ügy egyik kulcsszereplőjének baráti köréhez tartozik.

A Pécsi Tudományegyetem gazdálkodásával összefüggő, a gyanú szerint bűnszövetségben elkövetett vesztegetés ügyében kilenc személyt tartanak előzetes letartóztatásban, míg tizenegy érintett szabadlábon védekezhet. A visszaélésekkel kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!