Kék hírek, bulvár

2010.08.31. 17:57

Rejtett kamerás toll, nyakkendő: mégsem bűn a vásárlásuk

A kamerás kulcstartók rendelője, egy pécsi férfi viszont továbbra is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

M. B.

Amint arról beszámoltunk, tavasszal tragikomikusnak tűnő, de nagyon is komoly bajba keveredett egy pécsi férfi, aki Hongkongból rendelt videofelvevős kulcstartókat. A küldeményt lefoglalta a vámhivatal, a pécsi vevőt pedig haditechnikai eszközzel való visszaéléssel gyanúsították meg. Ezért akár kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Fenyvesi Csaba pécsi ügyvéd, az egyetem büntetőjogi tanszékének oktatója, a férfi védője akkor azt mondta, a gyanúsítás ellen panasszal éltek, azt elutasította a Fővárosi Főügyészség, s elküldte a vádiratot a bíróságnak. A Fővárosi Bíróság viszont felfüggesztette az eljárást, s az Alkotmánybírósághoz fordult.

Kedden viszont az ilyen jellegű ügyekben fordulat történt. Fenyvesi Csaba arról tájékoztatta a Dunántúli Naplót, hogy az ügyészség ejtette a vádat, ezért a Fővárosi Bíróság megszüntette a haditechnikai eszközzel való visszaélés miatt indult eljárást két másik – egyikük ugyancsak az ő ügyfele - férfival szemben: egyikük tavaly olyan nyakkendőt rendelt Kínából, amelybe kamera van építve, a másik pedig tollba rejtett kamerát.

Az ügyészség azzal indokolta döntését, hogy a jogszabályok szerint csak a forgalomba hozatal büntetendő.

A kulcstartók rendelője viszont továbbra is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Fenyvesi Csaba hozzátette, bízik benne, hogy ebben az esetben is ejti majd a vádat az ügyészség.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik