Kék hírek, bulvár

2011.03.30. 10:28

Tribuszerné megszólal: „Tényleg tartozom, szeretnék fizetni”

Elismeri, hogy harmincmillió forinttal tartozik, de meg fogja adni - mondta a Dunántúli Naplónak Tribuszer Zoltánné, aki nem érti, miért gyanúsítják üzletszerűen elkövetett csalással.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

A Dunántúli Napló telefonon elérte Tribuszer Zoltánnét, aki válaszolt a lap kérdéseire a napokban történt kihallgatásáról állítólagos kirablása ügyében, valamint az üzletszerűen elkövetett csalás gyanújáról. Elismerte, tartozik harmincmillió forinttal, de azt tagadta, hogy csalásokat követett volna el.

– A rendőrség közlése szerint ön csak kitalálta a rablást, ezért az ügyben megszüntették a nyomozást, viszont ön ellen a hatóság félrevezetése miatt eljárást indítottak.

– A rablás valóban megtörtént. A rendőrség ebben az ügyben annyit tett, hogy kétszer kihallgattak, egyszer pedig mutattak egy fényképet.

– Milyen fényképet?

– Egy férfiét, s azt kérdezték, ő volt-e a tettes. Én mondtam, hogy nem.

– A rendőrség szerint most tizenkét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják. Egészen pontosan azt közölték, felmerült annak gyanúja: több magánszemélytől különböző összegeket vett át, hogy haszonnal adja vissza, de ezek végül alig, vagy egyáltalán nem teljesültek.

– Nem értem a rendőrséget, hogy folyamatban lévő ügyben miért adnak tájékoztatást, nem szoktak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tribuszerné (a képen balra) és társai a bíróság előtt, az elhíresült pilótajáték-ügy 1996 márciusi tárgyalásán Pécsett (fotó: DN archív)
[/caption]

– Tagadja a csalásokat?

– Igen. A rendőrségi kihallgatásomkor is azt kérdeztem, tett-e valaki ellenem feljelentést, tudomásom szerint ugyanis nem. Így nem is értem, miért nyomoznak.

– Ezek szerint nem is tartozik?

– De igen, tényleg tartozom.

– Mekkora összegről van szó?

– Harmincmillió forintról. Hangsúlyozom, nem befektetési célra kértem pénzt, hanem kölcsön, és vissza is fogom azt fizetni.

– Mikor?

– Remélem áprilisban lezárul az ügy, szeretnék fizetni. A rendőrség tavaly novemberben lefoglalta az ezzel kapcsolatos iratokat, amelyekről csak a napokban kaptam másolatot, a dokumentumok hiánya gátolta az ügyintézést.

– Komlón tartózkodik jelenleg?

– Nem. Megszűnt az ottani albérletem, ezért el kellett jönnöm a városból, most Budapesten vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!