Kék hírek, bulvár

2011.03.29. 10:12

Tribuszerné újra a rendőrségen: üzletszerű csalás a gyanú

Gyanúsítottként hallgatták ki Tribuszernét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, tizenkét rendbeli csalás miatt nyomoznak.

bama.hu (forrás: MTI, police.hu)

Tribuszer Zoltánnét tizenkét rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsították meg, miután felmerült annak gyanúja – áll a rendőrség közleményében -, hogy az asszony több magánszemélytől különböző összegeket vett át, hogy haszonnal adja vissza, de ezek végül alig, vagy egyáltalán nem teljesültek. Március 16-án kihallgatására is sor került, az asszony tagadta a bűncselekményeket.

Amint arról a Dunántúli Napló már tavaly decemberben beszámolt, a kilencvenes években pilótajáték miatt elítélt Tribuszerné ismét kölcsönért fordult ismerőseihez, akiknek cserébe kamatot ígért. A hitelezőkkel kötött szerződésekben ugyan nem szerepelt kamat, viszont az azzal megemelt összeget írták a papírokra. A fizetésre viszont nem került sor, a hitelezők pedig aggódni kezdtek, hogy becsapták őket. A törlesztés időpontja egyre csak tolódott, míg az utolsó alkalommal Tribuszerné azzal fogadta őket, hogy a futár ugyan elhozta a visszafizetendő összeget, később azonban visszament hozzá, egy késsel megfenyegette és elvitte a pénzt. Az eset után a nő rendőrségi feljelentést is tett.

Tribuszer Zoltánné tavaly decemberben kérdésünkre annyit közölt sms-ben, hogy valóban kirabolták, a bűncselekmény károsultja rajta kívül 13 személy, barátai, rokonai és ismerősök.

Azóta az ügyben több fordultat is történt. A rendőrség közlése szerint, miután a nyomozók aprólékosan minden információt végigjártak, kiderült, hogy a feljelentő csak kitalálta a rablást. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást január 17-én, mely határozat ellen a feljelentő sem panaszt, sem kifogást nem tett. Ugyanakkor ellene hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek.

Lapunknak nyilatkozott Tribiszerné, a vele készült interjút a Dunántúli Napló szerdai számában olvashatják.

Rendőrségi közlemény

Hatóság félrevezetése miatt feljelentést tett az ügyészségen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, egy mecsekjánosi nővel szemben, aki tavaly novemberben azt állította, hogy 40 millió forintot raboltak el tőle, ezért több hitelezőjét nem tudta időben kifizetni. 

A feljelentés alapján felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás, a nyomozók aprólékosan minden információt végigjártak, így derült ki, hogy a feljelentő csak kitalálta a rablást. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást január 17-én, mely határozat ellen a feljelentő sem panaszt, sem kifogást nem tett.

Ugyanakkor ellene hatóság félrevezetése miatt indult eljárás, továbbá a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya is nyomozást indított, felmerült annak gyanúja, hogy az asszony több magánszemélytől különböző összegeket vett át, hogy haszonnal adja vissza, de ezek végül alig, vagy egyáltalán nem teljesültek.

A gazdaságvédelmi nyomozók megvizsgálták a pénzügyi eseményeket, majd a beszerzett bizonyítékok alapján március 16.-án gyanúsítottként hallgatták ki az asszonyt. Ellene tizenkét rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás elkövetése a gyanú. Az asszony tagadja a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!