Kék hírek, bulvár

2012.09.11. 13:09

Kiderült, miért engedték el a „Roma Gárda” vezetőjét

Az előzetes letartóztatás feltételeinek hiánya miatt került szabadlábra az a férfi, akit múlt héten fogott el a rendőrség a pécsi roma önvédelmi szerveződéssel összefüggésben.

Forrás: MTI

A rendőrség a múlt héten kihallgatta B. Ferencet, kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügyészség megítélése szerint azonban ennek hiányoztak a feltételei, ezért a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésével gyanúsított férfit elengedték, így szabadlábon védekezhet.

A Dunántúli Napló érdeklődésére dr. Petréteiné dr. Malomsoki Csilla, a megyei főügyészség helyettes vezetője elmondta, a férfit olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, amelynek elkövetőit a törvény két évig terjedő  szabadságvesztéssel fenyegeti. Emellett az előzetes letartóztatás különös feltételei, így a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye sem áll fenn. B. Ferencet kedden nem sikerült elérnünk.

Hírportálunk a múlt héten számolt be arról, hogy Pécsi Romák Egyesülete néven cigány önvédelmi szervezet alakult a városban, és az úgynevezett „roma gárda” országszerte toboroznak tagokat.

A rendőrség ennek kapcsán egy nappal később hat embert elfogott és előállított. Ötöt néhány órán belül szabadon bocsátott, a magát Daflics ezredesnek nevező B. Ferencet azonban közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenység jogellenes szervezésével gyanúsították meg, és kihallgatása után őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!