Kék hírek, bulvár

2014.01.14. 15:02

Rendkívüli közgyűlésen tárgyalnák a rendőrség beszámolóiról

A korábbi gyakorlattal ellentétben nem áprilisban vagy májusban, hanem a február 6-ra összehívott rendkívüli közgyűlésre elkészítik Pécs és a megye rendőrségi vezetői éves beszámolójukat, jelentette be Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

M. B. (Dunántúli Napló)

A város vezetője ezt megelőzően Dakos József, Baranya rendőr-főkapitányával és Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitányával tárgyalt.  

- Azért álltam a sajtó elé, mert a híradások szerint a közbiztonság egyre égetőbb gond a városban – fogalmazott Páva Zsolt. A város ezzel kapcsolatos szerepvállalásáról azt mondta, tavaly elindult a pécsi szórakozóhelyek drogmentesítése, fejlesztették a térfigyelő kamerarendszert. Mindezekkel együtt szerinte a rendőrségnek is lépnie kell a közbiztonság további javítása kapcsán.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Ön elégedett a közbiztonság helyzetével Pécsett?
---------------------------------------------------------------------------

A rendőrség beszámolóját általában el szokták fogadni az önkormányzatok - ennek ellenkezőjére egy példa volt Baranyában, 2012-ben Szigetváron. Amennyiben azonban kétszer elutasítják azt, a jogszabályok szerint az önkormányzat a megyei rendőr-főkapitányhoz fordulhat, aki köteles átfogó vizsgálatot tartani, ennek keretében a rendőri vezetők felelősségét is vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!