Kék hírek, bulvár

2014.06.06. 17:59

Egyetemi vesztegetés: hamis tanúzást gyanít egy vádlott

Hamis tanúzást gyanít a pécsi egyetemi vesztegetési ügy egyik vádlottja, szerinte manipulált dokumentumokat is becsatoltak a vádiratba. Beadványát befogadták, de mégsem nyomoznak.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Feljelentés tettek a Baranya Megyei Főügyészséget érintően, a pécsi egyetemi vesztegetési üggyel kapcsolatosan nemrég, értesült lapunk. A feljelentést a Győri Törvényszéken jelenleg is folyó per egyik vádlottja tette, tudomásunk szerint azért, mert szerinte manipulált dokumentumokat is becsatoltak a vádiratba – azt, hogy a dokumentumok valóban manipuláltak-e, s rosszhiszeműen csatolták-e be azokat, nyomozás és külön per után lehetne megtudni.

Tudomásunk szerint a beadványt befogadták, nyomozást elrendeltek, tanúkat is kihallgattak, megkerestük ezért a Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF). Dr. Nagy Andrea sajtószóvivő azt írta, a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya rendelt el nyomozást, hamis tanúzás miatt.

Azt azonban „eljárási akadály miatt” a KNYF megszüntette, mert hamis vád, illetve hamis tanúzás miatt eljárás mindaddig, amíg az ügy – amelyben azt elkövethették – be nem fejeződik, csak az alapügyben eljárt hatóság (itt a Győri Törvényszék) feljelentése alapján indulhat. Arra, hogy a kaposváriak egyáltalán miért foglalkoztak érdemben a feljelentéssel, s hogy alaposnak vélték-e a beadványt, nem kívántak reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!