Kék hírek, bulvár

2014.07.08. 18:10

Gyilkosság Pécsen: további tettesek után kutat a rendőrség

A rendőrség közlése szerint egy 59 éves nőt hoztak összefüggésbe a Pécsett június 26-án elkövetett emberöléssel, de a nyomozást még korántsem zárták le. Úgy tudjuk, nem kizárt, hogy társai is lehettek a gyanúsítottnak a rablógyilkosság elkövetésében.

M.B. (Dunántúli Napló)

Hétfőn jelentette be a rendőrség, hogy még a múlt héten őrizetbe vettek egy ötvenkilenc éves pécsi nőt, aki a gyanú szerint „összefüggésbe hozható” a Pécsett június 26-án a Bajcsy-Zsilinszky utcában, egy tízemeletes tömbházban elkövetett gyilkossággal. Az áldozat egy nyolcvanegy éves asszony volt.

Az emberöléssel meggyanúsított nőt – aki értesüléseink szerint egyelőre nem tett részletes, feltáró vallomást –, a bíróság azóta harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrségtől szerettünk volna további információkat kérni, azonban az eljárás érdekeire való hivatkozással elhárították érdeklődésünket, mindössze annyit közöltek, hogy a nyomozás még javában tart.

Ezt támasztja alá az is, hogy egyelőre nem vonták vissza a gyanúsított elfogását megelőzően kitűzött egymillió forintos nyomravezetői díjat sem. A Dunántúli Napló információi szerint elképzelhető, hogy a gyilkosságot nem egyedül követte el a letartóztatásban lévő nő, azaz társai is lehettek, akiket még egyelőre keresnek.

Úgy tudjuk, a viszonylag jó körülmények között élő idős asszony rablógyilkosság áldozata lett, miután brutális módon végeztek vele támadói, a lakásból értékek is eltűntek – elképzelhető az is, hogy a tettesek azért is bántalmazták, hogy árulja el, hogy tartja azokat.

Lapunk információi szerint az egyedül lakó áldozat idegent csak meglehetősen ritkán engedett be a lakásába, így feltehetően ismerhette a tettesek legalább egyikét. Erre utalhat, hogy az ötödik emeleti lakás ajtaján nem látszottak rongálásra utaló nyomok, vagyis az idős asszony önszántából nyithatott ajtót, amit egyébként a tettesek a bűncselekmény elkövetése után be is zártak.

A gyilkosságot egyébként egy nappal a holttest felfedezése előtt követhették el. Értesüléseink szerint az áldozat egyik ismerőse tett bejelentést a rendőrségen, mert nem érte el a barátnőjét telefonon, s ezért rosszat sejtett.

A baranyai zsaruk az utóbbi években igen eredményesek a gyilkosságok gyanúsítottjainak elfogásában - erről a szerdai Dunántúli Naplóban olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!