Kék hírek, bulvár

2015.05.01. 14:27

Több száz lakatot vágtak le a pécsi emlékfalról

Lakatokat próbáltak lopni a pécsi lakatfalról csütörtökön. Legalább 300 darabot már levágtak a helyéről, ezek egy részét szatyorba tették, de végül otthagyták az emlékhelynél.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A pécsi görög nemzetiségi önkormányzat elnöke, Georgiu Grigorisz (aki részt vett az új fal létrehozásában), azonnal a helyszínre sietett, miután értesült a hírről.

– Nem tudjuk pontosan, mi történt, az elmúlt öt évben, amióta a falat felállítottuk, még nem volt ilyenre példa – mondta el lapunknak.
– Az is furcsa, hogy fényes nappal próbálkoztak, mégsem vette észre senki. Sajnos térfigyelő kamera nincs ott, hogy rögzíthette volna az esetet. A levágott lakatokat mindenesetre magunkkal hoztuk, hétfőn visszakerülnek eredeti helyükre. Próbáljuk őket majd jobban rögzíteni, hogy még egyszer ilyen ne fordulhasson elő. Jövőre pedig szeretnénk kibővíteni a falat, hogy jobban elférjenek a lakatok – tette hozzá Georgiu Grigorisz.


Meglehet, hogy színesfémtolvajok szerették volna pénzzé tenni az emlékeket, de valaki megzavarta őket. Ők ugyanis elég kreatívak, és mindenben meglátják az értéket, legyen szó alumínium kilincsről, vaskapuról, vagy akár az Ókeresztény Sírkamra falán lévő betűkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!