Kék hírek, bulvár

2015.06.05. 13:37

Vihar Baranyában: kidőlt fák és sárlavina követte

Pécsett nem esett, Komlón is csak rövid ideig, több más településen viszont komoly károkat okozott a csütörtöki vihar.

K. E. I.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Drávafokon egy 8 méteres fa dőlt az útra. Siklóson a Berzsenyi utcában 12 méteres fenyőfa dőlt meg, amely veszélyeztette a szomszédos házat, illetve a Szabadság utcában szintén egy fa dőlt az útra. Nagytótfaluból is fakidőlést jeleztek, de akkora mennyiségű víz zúdult le a dombról, hogy mire a siklósi tűzoltók kiérkeztek, a víz elsodorta a fát. Egyébként a tűzoltóautóval is csak nehezen tudtak közlekedni a sárlavinával érintett, Vokányi útszakaszon. Információnk szerint Diósviszlón jég is esett.

A vizet várhatóan hamar felszárítja a nap, hiszen hétvégére is meleg, nyárias időt ígérnek. Szombaton és vasárnap magas UV sugárzás mellett 30-31 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Hétfőn azonban már ismét lehet csapadékra számítani, akárcsak egész héten. Záporok, zivatarok alakulhatnak ki, 31-32 fok mellett, ami a hét második felére fokozatosan 27-28 fokra csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!