Kék hírek, bulvár

2016.07.13. 13:45

Plasztikbombával fenyegetőzött, egy évet ülhet

Jogerősen is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték azt a 18 éves sósvertikei fiatalembert, aki idén, az év elején bombák felrobbantásával fenyegetőzött.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az ügyben a rendőrség és a Pécsi Törvényszék is gyorsan dolgozott, februárban már bűnösnek mondták ki B. K.-t terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt. Akkor két év börtönt szabtak ki rá. A fiatalember akkor nyilatkozott is munkatársunknak - a rövid interjút is akkori cikkünkben láthatja.

Szerdán a Pécsi Ítélőtábla enyhítette az ítéletet, egy év letöltendőre csökkentve azt, s a bűncselekményt is átminősítette, veszélyeztetésre.

Az elítélt január elején hívta fel a segélyhívót, azt kérve, engedjék szabadon egy Pécsett fogva tartott ismerősét, különben felrobbantja a pécsi a Széchenyi téren és az Árkádnál elhelyezett C4-es bombáit. A férfi fenyegetése azonban nem volt komoly, nem rendelkezett bombákkal, meg csak nem is látott ilyet soha, filmekből vette a nevét is.

Sőt, az említett rab sem volt igazából ismerőse, néhányszor találkozott vele korábban, csak róla tudta, hogy börtönben van, egyébként kevéssel a szabadulása előtt állt. A bejelentést tréfának szánta, nem tudta, milyen következményei lehetnek. A fiatalembert korábban már elítélték, háromrendbeli szeméremsértésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!