Kék hírek, bulvár

2016.12.18. 09:33

A Vöröskereszttel együtt ajándékoztak a tűzoltók

Több száz gyermek és több tucat család karácsonya lehet szebb a Vöröskereszt és a pécsi tűzoltóság közös adományosztó akciójának köszönhetően.

Bama.hu (Forrás: Katasztrófavédelem)

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan idén is több gyűjtést szervezett. Főként tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű játékokat, könyveket gyűjtenek évről-évre a rászorulók részére. A karácsony előtti, háromnapos adományosztás már több évtizedes hagyomány, amelynek keretében a Bajor Vöröskereszt finanszírozza a csomagokat. Ez az év a huszonhatodik alkalom, hogy nehéz körülmények között élő gyerekeket lepnek meg. A csomagok szállításában és kiosztásában három napon keresztül, december 15-e és 17-e között pécsi tűzoltók nyújtotta segítséget a karitatív szervezetnek. A tűzoltók önként, szabadidejükben vállalták a feladatot - közölte honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

December 15-én Sellyére, Drávaszabolcsra és Oldra szállították ki a csomagokat. Hatalmas gyerekzsivaj, várakozással teli és izgatott gyerekek várták az oktatási intézményekben a látogatókat. Minden helyszínen karácsonyi műsorral kedveskedtek a jótevőknek, egy-egy karácsonyi dallal, verssel és néhány helyszínen vidám tánccal készültek a gyerekek.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] fotó: Katasztrófavédelem
[/caption]Öröm és meghatottság volt látni, ahogy bontogatták az édességet, gyümölcsöt és tartós élelmiszert tartalmazó csomagokat. Sokan csak bele-bele kukkantottak az ajándékszatyorba, mondván kibontani és megkóstolni majd otthon fogják, a többi testvérükkel együtt.

December 16-án Szentlőrincre, Szentdénesre, Dencsházára, Szigetvárra, Somogyviszlóra és Zsibótra látogattak el a jótevők. A háromnapos akció utolsó napján pedig Szebénybe és Véméndre juttatták el a karácsonyi adományokat.

A három nap alatt mintegy nyolcszáz gyermeknek és közel száz családnak tették szebbé az ünnepeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!