Pécs

2018.09.25. 14:50

Elítélték a PEN-en verekedő biztonsági őrt

A Pécsi Törvényszék szeptember 25-én kihirdetett ítéletével a vádlottat, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

2017. április 30-án, a Pécsi Egyetemi Napok keretében rendezvényt tartottak Pécs kulturális negyedében, ahol a vádlott pécsi férfi munkaszerződés nélkül, biztonsági őrként egy ott rendezett diszkóban dolgozott. A sértett férfi is a diszkóban tartózkodott, aki az éjszaka folyamán nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, ezért ittas állapotba került és a táncparketten bokszoló mozdulatokkal táncolt. Ennek során megütötte a vádlott társaságában tartózkodó egyik személyt. A vádlott a sértettet felszólította arra, hogy fejezze be a magatartását, ekkor a sértettet egy évfolyamtársa elhúzta a helyszínről, a vádlott ekkor felszólította, hogy vigye onnan a barátját, mert különben szétveri a fejét.

Amikor a barátja a mosdóba ment, a sértet ismét egyedül maradt a táncparketten, ismét a levegőbe bokszolt. Ekkor a vádlott közölte a sértettel, hogy neki mára véget ért a buli. Ezután érkezett oda hozzájuk a sértett másik barátja, aki a sértett egyik karját megfogta, míg a másikat a vádlott tartotta, így a sértettet kivezették a teremből.

Az épületet elhagyva a vádlott a sértett karját elengedte, ekkor a sértett indulatosan szólt a vádlotthoz, aki erre a sértettet egy alkalommal, ököllel homloktájékon megütötte. A sértett hanyatt esett, fejének tarkótáji része a földhöz csapódott. A vádlott elment a helyszínről, a mentőket a sértett barátja értesítette. A sértett darabos orrcsonttörést és súlyos, nyílt koponyacsonttörést és koponyán belüli vérzést szenvedett, mely állapot közvetetten életveszélyt okozott. Az ügyész a vádlott terhére súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést, míg az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették. A bíróság határozata nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!