önkormányzati választások

2019.10.13. 17:35

Nem volt rendkívüli esemény a baranyai szavazókörökben

Egy esetben intézkedtek a rendőrök, de nem a választással kapcsolatos ügyben. Emellett a Széchenyi téren is felbukkant egy csoport.

bama.hu

A Nemzeti Választási Iroda Baranya megyei Területi Választási Irodájától megtudtuk, semmilyen rendkívüli esemény nem történt a megyében. Mindenhol rendben zajlik a választás.

Korábban Pécsen az egyik önkormányzati irodába szeretett volna bemenni egy balliberális tévétársasággal egy pécsi jobbikos önkormányzati képviselő, Gyimesi Gábor, ám nem engedték be, dulakodás történt, emiatt a rendőröket kihívták.

A rendőrség sajtóosztálya lapunk megkeresésére közölte, hogy a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. október 13-án 8 órakor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Szeptember 6. téren egy férfit nem engednek be az önkormányzati irodába. Mint írták, az említett címen szavazókör nincs, a helyiséget egy egyesület bérelte ki abból a célból, hogy ott megtartsák rendezvényüket. Hozzátették, az eset nem a választással összefüggésben lévő helyiségben és nem választással kapcsolatos rendezvényen történt. Az ügyben feljelentést tettek a Pécsi Rendőrkapitányságon, amelynek körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Szabálytalan parkoló autók Mislenyben

A Porta Pannonia Egyesület választási kifogást ad be a Helyi Választási Bizottsághoz, hogy azonnal távolítsák el azokat a járműveket, melyek a választási eljárásról szóló törvényt megsértve, 150 méteres körzeten belül hirdetik Bíró Károly tömörülését, az I Love Kozármislenyt. Az egyesület a saját Facebook oldalán közölte, hogy a Helyi Választási Bizottság a csatolt határozatban helyt adott a Porta Pannonia Egyesület ma beadott kifogásának, így felszólítjuk Bíró Károlyt és az „I love Misleny” tagjait, hogy haladéktalanul szüntessék meg jogszabálysértő tevékenységüket és szállítsák el a szabálytalanul parkoló járműveiket.

Ismeretlen mozgalom 3 tagja bukkant fel a Széchenyi téren

Három fő zászlókkal és kihangosítással akciózik Pécs főterén. Tudósítónk jelentette, hogy a rendőrök is megérkeztek már. A zászlókra Népszuverenitás Mozgalom van írva, a Facebookon 389 darab lájkolója van a csoportosulásnak. Azt írják magukról, hogy azért jöttek létre, hogy a békés rendszerváltás beindítását megszervezzék és lebonyolítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!