Közélet

2008.05.29. 09:53

Elfogadták a PVV Zrt. éves beszámolóját a közgyűlésen

Önálló képviselői indítvány előzte meg a pécsi közgyűlés ülésének kezdését, majd a Pécs/Sopiane Örökség Kht. új vezetőjét nevezték ki. A délelőtt folyamán elfogadták a PVV Zrt. beszámolóját.

(nysz)

11.56 - Napirenden a PVV Zrt. éves beszámolója

A PVV Zrt, illetve új nevén a Pécs Holding Zrt tavalyi évének gazdasági beszámolója is a mai közgyűlés napirendjén szerepelt. A társaság a korábbi nyereség után komoly, 670 millió forintos veszteséggel zárt, ennek fő oka az EXPO Center működése illetve az elmaradt ingatlanbevételek. Az ellenzéki képviselők siralmasnak illetve gyalázatosnak minősítették az eredményt, hangsúlyozva, hogy erről igazából nem is a mostani vezérigazgató, Varga Péter tehet, hiszen rövid ideje van a cég élén. Kővári János, az ÖPE frakcióvezetője azt is felvetette, ideje lenne felelőst találni az EXPO teljes kudarcáért. Az MSZP-s Juhász István szerint nem szabad megvétózni azt a lehetőséget, hogy innen is lehet szép eredményt elérni. Egyben bizakodásának adott hangot, hogy javulnak a cég eredményei. A kereszténydemokrata Erb József szerint az EXPO-ból cirkuszi sátrat kellene csinálni, különös tekintettel azokra, akik ezt a beruházást megszavazták... Az ellenzék részéről az is szóba került, hogy a lakosság részéről folyamatosak a panaszok a városüzemeltetésre, a hóeltakarítástól a fűnyíráson át a kátyúzásig. Varga Péter vezérigazgató szerint a veszteség fő oka, hogy a "pénzt folyamatosan tolni kellett a Rendezvényszervezőbe" (az EXPO Centert működtető társaságba). A vezérgazgató maga is elégedetlen a városüzemeltetéssel, de mint fogalmazott, "nem létező pénzt nem lehet elkölteni".

A beszámolót végül a közgyűlés 23 igen, 11 nem és 5 tartózkodás mellett fogadta el.

11.01 - Kinevezték Bozóky Anitát

Kinevezte a közgyűlés Bozóky Anitát, a Művészetek Háza igazgatóját a Pécs/Sopianae Örökség Kht. és a Zsolnay Örökség Kezelő Kht. vezetőjévé. Az ellenzék szerint az utóbbi cég eddigi vezetője, Komor István eddig is kifogástalanul vezette a társaságot, így ezt a lépést nem tudják támogatni. Az ellenzék hangsúlyozta, nem Bozóky Anita személyével van problémájuk, a Pécs/Sopiane társaság élére támogatják is, ám a másik cég élén nem változtatnának. Ezt azonban a többség nem fogadta el. A két cég vezetéséről külön szavaztak a képviselők, a Pécs/Sopianae Örökség Kht vezetésére Bozóky Anita 35 igen szavazatot kapott, míg a másik társaság élére 22 igen vokssal választották meg.

9.51 - Megkezdődött a közgyűlés: napirenden a gázolás

Megkezdte csütörtöki ülését Pécs közgyűlése. Az ülés előtt önálló képviselői indítványt nyújtott be Csizi Péter, a Fidesz-KDNP és Kővári János, az Összefogás Pécsért képviselője a közelmúltbeli tragikus kertvárosi gyalogosgázolás miatt.

A képviselők azt kérik, hogy a Varsány utcánál illetve a Krisztina térnél mihamarabb helyezzenek el nyomógombos jelzőlámpát a gyalogosok érdekében. Emellett minél előbb készüljenek egy tehermentesítő út tervei.

Az indítvány napirendre vételét mindenki, azaz az ellenzéki benyújtók mellett a koalíciós képviselők is támogatták, így a témát ma tárgyalja a közgyűlés.

A közgyűlés fejleményeiről a későbbiekben is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!