Közélet

2010.01.15. 07:21

Újra kezdődik a munka a pécsi Széchenyi téren

A kivitelező ismét visszaveszi a Széchenyi teret. A városházától kapott tájékoztatás szerint Pécs központi tere hétfőtől lesz újra munkaterület.

Ny. Sz.

Teljes lezárásra ugyanakkor már nem kell számítani, a kőburkolatok építése miatt körkörös külső és belső zárást alakítanak ki, amelyek között a gyalogosok a teret teljesen körbejárhatják.

De nemcsak a főtéren, hanem a környező utcákban is folytatódik a kivitelezés. A Hunyadi út alagúttól délre eső szakaszának nyugati felén található járda építése miatt csak a keleti oldalon lehet közlekedni. A Szepessy utcán a járműforgalom nem közlekedhet itt ugyanis a burkolat alapozása zajlik majd. A Megye utca Megye-köz alatti szakasza és maga a köz is építési területté válik, közölte a pécsi forgalmat szervező operatív testület.

Az Irgalmasok utcáján – ahogy erről már beszámoltunk – a megfelelő időjárási körülményekig nem kezdődik el az átépítési munka, erre legkorábban várhatóan február közepén kerülhet sor. A Lánc utcánál mától folytatódik a körforgalom építése, itt félpályás útszűkületre, lámpás irányításra kell felkészülni, a reggeli-délutáni órákban feltehetően így torlódások is lesznek.

Ezek is érdekelhetik