Közélet

2010.08.17. 12:33

Csütörtökön kezdődik a Mediterrán Hangulatok Fesztiválja

Csütörtöktől vasárnapig tart Pécs nyárbúcsúztató rendezvénye, a Mediterrán Hangulatok Fesztiválja, amely huszonöt programot kínál az érdeklődőknek.

Forrás: MTI

A Széchenyi terén több száz fellépő várja a vendégeket, akiknek három vendéglős, öt borász, két pálinkafőző és harmincegy kézműves kínálja portékáit, ételeit, italait - hangzott el a fesztivál hétfői sajtótájékoztatóján. A tematikus programok csütörtök a népzene jegyében telnek, pénteken a Szent István-napi ünnepségé a főszerep, szombaton a dzsessz és más könnyedebb zenei műfajok, vasárnap pedig a komolyzene kedvelőit invitálják a közelmúltban megújult főtérre.

A fesztivál eseményei minden nap délután három órától gyermekeknek szóló játszóházzal kezdődnek, amelyet helyi együttesek, művészeti csoportok fellépése követ, esténként pedig országos hírű előadóművészek lépnek fel" - közölte  Orcsik Ferenc, a szervező Pécsi Ifjúsági Központ igazgatója.

Orcsik Ferenc a rendezvények közül kiemelte a négy külföldi és négy hazai zenekar részvételével Pécsett, valamint több baranyai településen zajló Nemzetközi Fúvószenekari Találkozót, a Lighthouse együttes, a Kozma Orsi Quartet, valamint a reneszánsz dallamokat és francia virágénekeket is megszólaltató Lovász Irén koncertjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!