Közélet

2010.09.09. 12:55

Forgalmi változások a hadifesztivál hétvégéjén

Páratlan méretű haditechnikai bemutatót rendeznek a hétvégén az Expo Center, a Vásártér és a Pécs Plaza közti területen - a nagy számú résztvevő és vendég miatt megváltozik a közlekedés a környéken.

forrás: HATEJAMO

2010. szeptember 11-12-én az Expo Center, a Pécs Plaza és a két épület által határolt tizenkét hektáros területen rendezik meg a HATEJAMO -  I. Pécsi Nemzetközi Hadi-, Technikatörténeti, Jármű- és Modellkiállítást. Az eseménysorozat kapcsán az érintett területen jelentős forgalomnövekedésre és lezárásokra kell számítani.

A szervezők tízezer embert várnak a kétnapos rendezvényre. A kiállításra kerülő haditechnikai eszközök folyamatosan érkeznek a területre, melyet körbekerítenek, így azon áthaladni sem járművekkel, sem gyalog nem lehet. A Pécs Plaza parkolóját a Nyugati elkerülő úttal összekötő utat hétfő reggelig nem lehet használni.

A szervezők kérik, hogy aki csak teheti, a menetrendszerinti és a különjárati autóbuszokat vegye igénybe a terület megközelítésekor. A PK Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint az 1-es számú helyi autóbuszjárat a megszokottól sűrűbben, 10 percenkénti indulással közlekedik. Expo-Árkád felirattal 9 órától 11 óráig, valamint 15 órától 18 óráig, tízpercenként ingyenes autóbuszjárat indul, mely az 1-es és a 2-es számú helyi járat útvonalát kombinálva közlekedik.

A rendezvény közelében, a Vásártér parkolójában lesz lehetőség a személygépkocsik elhelyezésére, meghatározott parkolási díj megfizetése mellett. Alternatív helyszínként javasoljuk a Sportcsarnok parkolóját és a Verseny utca igénybevételét.

Címkék#HATEJAMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!