Közélet

2010.09.28. 16:20

Pécs Holding: háttéralku helyett kemény tárgyalás

Kiss Tibor, a Pécs Holding cégvezetője leszögezte, a gyenge ellenőrzési lehetőségek miatt fel kellett bontani a szerződést BS-AXIS Kft-vel.

B. A.

Dr. Kiss Tibor, a Pécs Holding Zrt. cégvezetője kereste meg lapunkat múlt pénteki, a Holding és a BS-AXIS Kft. közti, közös megegyezéssel történő szerződésbontásáról szóló cikkünk megjelenését követően.

Arról írtunk, hogy a BS-AXIS, melynek határozott idejű, 2014-ig szóló megbízási szerződése volt a város útjainak síkosság-mentesítésére, hóeltakarításra (melyet már a Holding előző vezetője is bírált), külön feltételek nélkül belement a szerződésbontásba. S azt, hogy mindez több szakértő szerint is oly különös, hogy háttéralku nélkül szinte nem is képzelhető el. Szerkesztőségünk véleménye is az volt, s maradt, hogy a Holding által akkor elmondottak – miszerint a vagyonkezelő ellenőrzési lehetőségei gyengék voltak – nem adtak kellő magyarázatot a közös megegyezésre. Kiss Tibor leszögezte: szó sem volt háttéralkuról, ellenkezőleg.

Kemény, több hónapos tárgyalássorozat után bonthatták fel a Pécs számára kedvezőtlen szerződést. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy ehhez az is kellett, hogy egy részletes belső vizsgálat olyan apró, de fontos részleteket is feltárt a szerződésben és a napi gyakorlatban egyaránt, amelyek erősítették a Holding álláspontját, mely az volt, hogy a gyenge ellenőrzési lehetőségek miatt fel kell bontani a szerződést.

Címkék#Kiss Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!