Közélet

2011.05.16. 17:58

A Siklós-Villányi Borútra kerülhetnek a garéi betontárolók

A Garé határában éktelenkedő betoncsöveket eredetileg veszélyes hulladékok tárolására tervezték, de lehet, hogy bort fognak kínálni belőlük.

H. Zs.

Több mint tíz éve éktelenkedik a település határában az a kétszáz nagyméretű betontároló, amelyet annak idején a veszélyes anyagok tárolására szállítottak ide, ám nem használtak fel. A település polgármestere, Tóth Béla kezdeményezésére pályázatot írt ki a település és a PTE Pollack Mihály Műszaki Kara a 2,6 méter átmérőjű betongyűrűk hasznosítására.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Sok érdekes, olykor meghökkentő ötlet született a tárolók átalakítására (forrás: PTE PMMK)
[/caption]

Tóth Béla elmondta, a betonelemek rontják a település összképét, ezért szeretnének megoldást találni a hasznosításra, illetve ráirányítani a közvélemény figyelmét arra, hogy a mai napig nincs megnyugtatóan megoldva a szennyeződött terület semlegesítése.

A pályázaton első díjat kapott az a megoldási javaslat, amely a Siklós-Villányi Borút állomásainak fejlesztésére hasznosítaná a betonelemeket: éjszakai pihenőket, esőbeállókat, bortrezorokat, borkínálókat alakítanának ki belőlük. Más javaslatok szerint katasztrófaszállás, esőbeálló pavilon, ciszterna, kempingekben vizesblokk, piaci eladópavilon, illetve kukatároló sziget épülhetne az elemekből.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!