Közélet

2011.05.05. 11:25

Siker vagy bukás? Politikából az üzleti életbe

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tegnapi pécsi látogatása kapcsán körbenéztünk, hogy mivel foglalkozik néhány háttérbe került baranyai szocialista politikus.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Olyan baranyai szocialista politikusokkal is beszéltünk, akik kikerültek már a helyi politika fősodrából is. Többen vállalkoznak, tanácsokat adnak. A miniszterelnök szerdai előadásának helyszínt biztosító Slyven Rendezvényház is tudomásunk szerint egy ilyen politikus, Hering Gyula érdekeltsége.

A miniszterelnök szerdai előadásáról élőben tudósítottunk, a cikkünket itt olvashatja! Szavazzon a középső hasábban! Ön kit sajnál a felsorolt egykori baranyai MSZP-sek közül?

Bókay Endre apartmanok kiadásából és más szállások, lakások kiadásának menedzseléséből próbál boldogulni azon cég keretei közt, amely egykor a négy pécsi egyetemi kollégiumot működtette.

Az egyetemen óraadó volt korábban, de ez megszűnt, amit cseppet sem bán. Az 56 éves pécsi politikus a legrégebbi szocialista, a Baloldali platform pécsi szervezője, ekként politizál is, de csak a háttérben, ott is kíván maradni, de volt körzetét ma is járja még.

Gonda Tibor, Pécs korábbi MSZP-s alpolgármestere azt mondta, visszatért a turizmusba, elsősorban már korábban is meglévő orfűi vállalkozásaihoz. Néhány éve övé lett az orfűi kemping, és jóval korábban kezdte el a szintén a kezében lévő orfű-tekeresi lovarda fejlesztését. Aktívan nem politizál, a közéleti tevékenységet azonban nem hagyta abba, különféle, turizmussal és borral foglalkozó civil szervezetekben vállalt el felelős, társadalmi megbízást.

Juhász István nem lenne politikus, ha újrakezdhetné. Regisztrált, álláskereső munkanélküli, de válaszra sem méltatják, szerinte politikai múltja miatt. Az 51 éves villamosmérnök fejében felmerült, hogy más városba, vagy külföldre költözik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] (forrás: Facebook)
[/caption]Egzisztenciális problémái vannak, nem igaz, hogy autós vállalkozásban lenne része. Sportautók javításába kezdett, sikertelenül. Szép autóján nagy hitel van, a sétarepülésben lánya érdekelt, de eladnák a céget.

Kocsi László idén lesz 52 éves, bőven aktív korú még tehát, ennek megfelelően több mindennel is foglalkozik a magyar-történelem szakos tanárból és népművelőből lett politikus. Európai uniós pályázatokhoz kapcsolódó fejlesztéseket igyekszik segíteni, immár a gazdasági élet szereplőjeként.

Vállalkozásban vezetési és gazdasági tanácsokat ad, pályázatokhoz igyekszik segítséget nyújtani. Tagja az MSZP megyei választmányának és siklósi csoportjának.

Kőhegyi István nevét több pécsi vendéglátóhely résztulajdonosaként emlegetik, ő viszont azt mondja: hallotta ezeket a pletykákat, és ő örülne a legjobban, ha igazak lennének.

Annyi alapja azonban van mégis ezeknek, hogy a 37 éves, vendéglátóipari főiskolát végzett politikus vendéglátóipari tanácsadással foglalkozik. Kételkedtünk ugyan abban, hogy ebből ma meg lehet élni, de határozottan állította, hogy itthon is van e szaktudásra fizetőképes kereslet.

Páva Zoltánt, a már nyugdíjas kort elért volt komlói polgármestert és országgyűlési képviselőt tegnap is horgászat közben értük utol telefonon. Mint mondja, már nagyon örül annak, hogy nem politizál aktívan, bár a komlói szervezet rendezvényeire eljár még.

Szép nyugdíjasévei vannak, Komlón lakik, de sokat tartózkodik köblényi házában is. Van több cége is, tanácsadással és egészséges életmódhoz kapcsolódó termékek értékesítésével is foglalkozik.

Babos Attila (Dunántúli Napló) (forrás: Facebook) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!