Közélet

2011.10.21. 17:05

Egyik bilincselés sem sértett meg jogszabályt

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség a napokban megszüntette a nyomozást az ismeretlen tettes ellen indított mohácsi jogtalan fogva tartás ügyében.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról beszámoltunk, Polgár Károly, mohácsi önkormányzati képviselő tett feljelentést az intézkedő rendőrök ellen azt követően, hogy tavaly október 29-én bilincsben vezették el őt és Németh Imrét a mohácsi városházáról. A két férfi aznap egy műanyag szorítóval kötötte össze csuklóit az ülésteremben. Az ügyészség határozata szerint a rendőrök nem követtek el bűncselekményt. Az indoklásban többek között az szerepel, hogy az intézkedés alá vont személyek nem tettek eleget a rendőri felszólításoknak, ezért – figyelmeztetés után – előállították őket. Tudomásunk szerint a feljelentők panasszal éltek a határozattal szemben.

Amint az ismert, korábban a Független Rendészeti Panasztestület az intézkedés kapcsán „súlyos alapjogsérelmet” állapított meg, majd az intézkedés miatti panasznak helyt adott az országos rendőrfőkapitány is. A közelmúltban a Pécsi Városi Bíróság megszüntette azt a szabálysértési eljárást, ami Németh Imre és Polgár Károly ellen indult – a szóban forgó összebilincselés okán – rendzavarás miatt, mivel a bíróság megállapítása szerint nem követtek el szabálysértést.  

M. B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!