Közélet

2011.12.05. 11:09

Nem jó csekken, késve fizetett - se áram, se fűtés

Egy pécsi kisnyugdíjasnál kikapcsolták az áramot, mert nem a megfelelő csekken fizette be tartozását. Az E.ON szerint minden szabályosan történt.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Egy kisnyugdíjból élő olvasónk kereste meg szerkesztőségünket végső elkeseredésében, mert az E.ON kikapcsolta lakásában az áramot, pedig kifizette a tartozását – igaz, kis késéssel. Most sem fűteni, sem főzni nem tud, illetve meleg víz sincs a lakásban.

Mint elmondta, nem tudta mindig határidőre kiegyenlíteni a számláját, ezért a következő hónapban kapott nyugdíjából fizette ki, általában 30 napos késéssel. Idén augusztusban azonban megbetegedett, s egy hónapnál is többet késett a befizetéssel, ezért felszólító levelet kapott az E.ON-tól, hogy fizesse be az elmaradást, mert ha a 60 napot meghaladja a késedelme, akkor kikapcsolják az áramot. Ekkor személyesen kért részletfizetést az ügyfélszolgálaton, de ott ezt elutasították. Ezt követően az önkormányzathoz fordult, ott kérvényezte a védendő fogyasztók közzé való felvételét, amit meg is tettek. Kölcsönt vett fel, ebből fizette be az elmaradást a kapott tárgyhavi csekken. Mégis kikapcsolták az áramot.

Az idős hölgy a kikapcsolást követően ismét megkereste az E.ON-t, és bemutatta a befizetett csekket. Mint megtudta, sajnos nem azon a csekken fizette be az elmaradását, amit a felszólítással küldtek, hanem a tárgyhavi csekken, és így az nem az elmaradás befizetésének felel meg.

Állítják, ez szabályos

Mint Varga Ivett, az E.ON kommunikációs munkatársa elmondta, a felszólítást követően az ügyfél befizetett egy hónapot, de ez nem a szeptember 5-én lejárt tartozása, hanem a november 8-án esedékes számlája volt. A befizetést nem a legrégebbi hátralékára könyvelik, hanem a ténylegesen kiegyenlített számlára.

– A kikapcsolási eljárás szabályszerű volt. Az ügyfélnek a visszakapcsoláshoz a hátralékot, valamint 21936 forint ki- és visszakapcsolási díjat kell befizetnie. Rendszeresen késve fizető ügyfeleinknek nem tudunk részletfizetést biztosítani. A hölgy nem védendő fogyasztó, ezzel kapcsolatos megkeresés nem érkezett hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!