Közélet

2012.06.21. 07:12

Sokmilliárdos üzletet szerezhet a közétkeztetést elnyerő cég

A Fidesz szerint amiatt kér többet a menzáért a vállalkozó, mert szigorúbbak a feltételek.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az ősztől egyetlen közétkeztetési szolgáltatóval szerződne a pécsi önkormányzat az oktatási és szociális intézmények ellátására, ezért év elején pályázatot írtak ki – egy éve érvénytelenítették az előző kiírást. A pályázatot 5 + 5 évre írták ki, így a győztes biztosan sokmilliárdos megrendelést nyer el.

Nyőgéri Lajos, a város pénzügyi bizottságának MSZP-s tagja tegnap sajtótájékoztatón azt mondta, úgy tudják, a befutónak vélt cég hamis nyilatkozatot is csatolt pályázatához. Emiatt azt kérte, zárják ki a pályázót, és nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Hozzátette: egy éve 1,3 milliárdos ajánlatot tett ugyanez a cégcsoport, amit az önkormányzat pénzhiány miatt utasított el, idén viszont 1,5 milliárdot fizetnének. Megírtuk: tavaly azzal indokolták a pályázat lefújását, hogy szigorítani kell a kiíráson, mert az alapanyagnormára vonatkozó számítások között nagy eltérések voltak.

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője szerint nincs okuk érvényteleníteni a pályázatot. Azt mondta, számukra a közétkeztetés nem biznisz, nem úgy, mint a szocialisták idején, amikor egy volt képviselőjük cége nyerhetett közétkeztetési megbízást. Számukra az a fontos, hogy jobb legyen a menza.

Úgy tudjuk, most a György Tamás tulajdonában álló S-FOOD alá tartozó Hungast lehet a befutó. György Tamás a szocialisták felvetéseire nem kívánt reagálni.

A közétkeztetési pályázatról a mai közgyűlésen zárt ajtók mögött döntenek, a pályázat kiírója, a pécsi Elszámolóház ezek után hirdethet eredményt. Nyőgéri Lajos elmondta: az Elszámolóház az eredményhirdetés előtt megvizsgálja az általuk felvetett ügyeket, s annak függvényében akár érvényteleníthetik is a pályázatot.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!