Közélet

2012.07.06. 17:09

MSZP-sek és fideszesek családtagjai is pályáztak

Amint arról beszámoltunk, Baranyában is vihart kavart az állami földek bérletére kiírt pályázatok eredménye, több gazda is úgy érezte, igazságtalanul döntött a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA): szerintük a földeket pár ember között osztották szét, míg ők semmit sem kaptak.

M. B. (Dunántúli Napló)

Voltak, akik felvetették azt is, politikai alapon hozott döntések születhettek, az egyik nagy nyertesnek Prettl János – aki a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának a tagja – családját tartják. Ugyan a képviselő nem pályázott, lánya, az öccse, valamint annak lánya viszont igen, és mindannyian nyertek is. Prettl János korábban lapunk érdeklődésére visszautasította a felvetést, s azt mondta, „ez színtiszta politikai támadás, s ha valakit bántani, rágalmazni akarnak, tegyék meg vele, de a gyerekeimet hagyják békén.”

A Sásd környéki, a pályázaton vesztes gazdák közösen keresik vélt igazukat.

Az esetleg később pertársasággá alakuló érdekvédelmi csoport egyik tagja ugyanakkor Székely Szilárd, Sásd MSZP-s polgármestere. Az egyik hetilap azt írta, a politikus maga is vesztese volt a pályázatnak, ő viszont lapunknak azt mondta, családtagjai, szülei és testvére – sikertelenül – pályáztak, ő nem.

Felvetésünkre, mely szerint esetleg különös politikai színezetet ad a történéseknek, hogy szocialista politikusként – aki ezek szerint családja révén maga is érdekelt – lép fel az ügyben, azt mondta, ez nem a politikáról szól, hanem az érintettek megélhetéséről.

Székely Szilárd elmondta, az NFA-hoz beadvánnyal fordultak, amelyben megfogalmazták kifogásaikat, erre azonban még nem kaptak választ. Amennyiben az számukra nem lesz megfelelő, akkor az NFA Ellenőrző Bizottságát keresik meg panaszukkal.

M. B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!