Közélet

2012.09.19. 10:42

Kiépítették a medret, nem fenyeget a Karasica

A vízügyi igazgatóság által irányított munkálatok során a vízfolyások eddig ki nem épített szakaszait tették biztonságosabbá.

M. B. (DN)

Elkészültek a szakemberek a Karasica és a vasas-belvárdi vízfolyás medrének rendezésével, így Szederkény, Máriakéménd, Kátoly, Belvárdgyula, Hásságy és Olasz lakóinak kevésbé kell tartaniuk az elöntésektől. A vízügyi igazgatóság által irányított munkálatok során a vízfolyások eddig ki nem épített szakaszait tették biztonságosabbá, összesen mintegy tizenkilenc kilométer hosszúságú részen. A beruházás mintegy négyszázmillió forintba került, a kiadásokat főképp egy uniós pályázatból származó forrásból fedezték.

A vízfolyások mentén élőknek eddig komoly gondokat okoztak az áradások. Legutóbb 2010-ben léptek ki a patakok a medrükből, akkor például Szederkényben és Kátolyban is jelentős károk keletkeztek, Szederkényben lakóházak mellett többek között az iskolát is elöntötte a víz.

Nemcsak lakott részeken, hanem mezőgazdasági művelés alatt álló területeket is fenyegettek az áradások, amelyek rendszeresen, két-három évente jelentkeztek. A szakemberek reményei szerint a most befejeződött beruházásnak köszönhetően a patakmedrek a jövőben képesek lesznek elvezetni a nagy mennyiségű vizet is, így a terület biztonságosabb lesz az eddigieknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!