Közélet

2013.01.17. 16:53

Havi-hegy: a kisajátítás után kiürítik a telket

A kérdéses terület birtokba adására már sor került, az ingatlanok tulajdonjogát a földhivatal át is vezette az önkormányzathoz.

B. A. (Dunántúli Napló)

Több alkalommal is írtunk arról a múlt évben, hogy az EKF-programban felújított havi-hegyi sétány csodás panorámáját elcsúfítja az út kellős közepén egy olyan magánporta, amelynek bejáratához a tulajdonos műanyag virágokból, székekből, vázákból rendhagyó emlékművet emelt.

Azt is megírtuk, hogy az önkormányzat két éve a területért néhány millió forintot ajánlott, a tulajdonos azonban többre (nem megerősített információk szerint százmilliókra) tartott igényt.

Csizi Péter alpolgármester a nyáron úgy nyilatkozott, hogy továbbra is cél a telek megvásárlása. A Dunántúli Napló újabb érdeklődésére most Varga Péter, a pécsi önkormányzat vagyonnyilvántartási csoportjának vezetője azt mondta, hogy kisajátítási eljárást folytattak le két ingatlan esetében is, a tulajdonosok a döntést megtámadták, de felülvizsgálati keresetüket a bíróság elutasította.

A terület birtokba adására így azóta már sor került, az ingatlanok tulajdonjogát a földhivatal át is vezette az önkormányzathoz, közölte a csoportvezető. Varga Péter hozzátette: jelenleg az ingatlan kiürítésével kapcsolatos felszólítás előkészítése van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!