Közélet

2013.02.16. 14:57

A falvakba is negyedóra alatt kiérhetnek a mentők

Új létesítményeket hoz létre, illetve korszerűsíti már meglévő mentőállomásait az Országos Mentőszolgálat uniós forrásokból.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A cél, hogy minél több emberhez juthasson el a segítség tizenöt percen belül. A dél-dunántúli régióban összesen hét új állomás kialakítását tervezi a szolgálat, Baranyában Sásdon, Szentlőrincen és Pécsváradon lesznek új épületek. A sásdi létesítmény a komlói és dombóvári, a szentlőrinci a pécsi és szigetvári, míg a pécsváradi új állomás a pécsi és komlói egységek válláról veszi le a terhet.

Emellett több baranyai állomás is megújul, így például az egyik pécsi, a komlói, a sellyei és siklósi. A felújításokon és építkezésen kívül az OMSZ tervei közt szerepel, hogy a vidéki orvosképző egyetemek mellé (Pécs, Szeged, Debrecen), valamint Székesfehérvárra új oktatási központokat létesít, ahol az oktatás fejlesztését, valamint az új orvostechnikai eszközök készségszintű használatát lehet elsajátítani.

Székely Szilárd, Sásd polgármestere lapunknak elmondta, főként a falvak miatt van nagy szükség az új állomásokra, hiszen sokszor csak pár percen múlik az élet. Hétvégén például 25 perc kellett, mire az egyik zsákfaluba kiért a mentő egy esethez. Kis híján a beteg életébe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!