Közélet

2013.03.27. 15:30

A KiHások levelet adtak Hoffman Rózsának Pécsen

Egy levelet adtak át az államtitkár asszonynak a KiHások, melyben az áll, hogy a pécsi diákok nincsenek megelégedve Hoffman Rózsa munkájával.

BA (DN)

A Klébelsberg Központban tartott sajtótájékoztatót Hoffman Rózsa Pécsen, melynek a kezdetét kisebb incidens zavarta meg, ugyanis a Középiskolai Hálózat és a PDSZ pécsi tagjait nem engedték be ide.

A diákok egy levelet szerettek volna átadni. Nem értették, hogy miért nem mehetnek be, s ebből keletkezett egy kis feszültség.

A sajtótájékoztató után Hoffman Rózsa találkozott a KiHásokkal, átvette a levelüket. Az államtitkár asszony kedves volt velük. Elmondta, hogy emberi hangnemben beszéltek a diákok, s erre mindig vevő. Azt ígérte, hogy húsvét után írásban válaszolni fog a levelükre.

Az átadott levél

Amit átadtak levelet, megkapta a szerkesztőségünk is, melyben a követekező szerepel:

"Tisztelt Államtitkár Asszony!

A pécsi diákok nincsenek megelégedve a munkájával."

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mit válaszol erre Hoffman Rózsa.

Alkalmi munkamegbeszélésen vett részt Pécsett a baranyai tankerületek vezetőivel, oktatáspolitikusokkal, pedagógusokkal Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, aki a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Janus Pannonius Gimnázium rendezvényére érkezett a városba. Az államtitkár sajtótájékoztatón elmondta, a megbeszélésen az aktuális ügyekről adott tájékoztatást, egyebek mellett a tanfelügyeleti képzésről, az ősszel induló minősítő rendszerről.

Megkérdeztük, hogy immár köznevelésért felelős államtitkárként a szempontból együttműködik-e a felsőoktatásért felelős vezetőkkel, hogy a műszaki és mérnöki egyetemi képzést jobban ki tudják szolgálni. Merthogy a reáltárgyak erősebb középiskolai oktatása nélkül nehéz megvalósítani a kormány azon oktatáspolitikai elképzeléseit, hogy a kívánt szakokra többen jelentkezzenek, s a belépő tudásuk megüssön egy elvárható szintet. Az államtitkár közölte: egyetért ezzel, maga is régóta hangsúlyozza, hogy ebben előrelépésre van szükség.

Kérdésünkre, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy a diákok sikeresen felkészülhessenek a természettudományokból az egyetemre, úgy felelt, négy év, a tehetségesebbeknek kevesebb.

"Tisztelt Államtitkár Asszony!

A pécsi diákok nincsenek megelégedve a munkájával."

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mit válaszol erre Hoffman Rózsa.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!