Közélet

2013.04.25. 08:38

Folytatja a PVSK: az Alba Fehérvár az ellenfél

Ha a pécsiek nyerni tudnának, azzal a bajnokság legnagyobb meglepetését okoznák. Nem ez a papírforma.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Nyilvánvalóan olyat semmiképpen sem szeretnénk mondani, hogy esélytelen a PVSK-Pannonpower a ma esti találkozón, az Alba Fehérvár vendégeként, úgyhogy közelítsük meg máshonnan a kérdést: amennyiben a pécsiek nyerni tudnának, azzal a bajnokság legnagyobb meglepetését okoznák. A fehérvári csapat ugyanis részint a közelmúltban megnyerte a Magyar Kupát, részint a középszakaszban legyőzte a szuperfavorit Szolnokot, részint pedig az alapszakaszt az élen zárta. Azaz: nincs olyan tényező, amely nem az ő győzelmüket előlegezné.

– Ezek tények, de azt se felejtsük el, hogy a két bajnoki meccsünkön egyszer megvertük őket, egyszer pedig végig pariban voltunk velük – árnyalta a képet Tóth Norbert, a PVSK csapatkapitánya. – Szó sincsen arról, hogy semmi esélyünk a győzelemre. A cél az, hogy kontrollált legyen a játékunk, és semmi hebehurgyaság, az ugyanis egyet jelentene a vereséggel. Nem szabadna eladnunk a labdákat, a dobásainkat pedig elkapkodni. Ha ezek mellé még társulna egy extra jó dobóforma, akkor és csak akkor lehet esélyünk a győzelemre.

A pécsi csapat kapcsán mi is leírtuk már: az, hogy elérték a rájátszást, önmagában is nagy fegyvertény. Jogos tehát a kérdés, amit Tóth Norbertnek feltettünk: nincs szó arról, hogy a csapat elérte a célját, így mindenki leenged, s csak gyorsan túl akar lenni ezen a párharcon, hogy kezdődhessen a jól megérdemelt pihenő.

– Á, semmi ilyesmi – árulta el Tóth Norbert. – Ugyanolyan keményen készülünk, mint korábban, mindannyian tudjuk, hogy még nincs vége a szezonnak. Persze lehet azt mondani, hogy ezek a meccsek amolyan bónusztalálkozók, de nincs olyan sportember, aki ezzel a gondolattal lépne pályára akármelyik ellenfél ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!