Közélet

2013.10.05. 17:02

Újabb IMS-iskolára jutnak százmilliók

A Megyervárosi Iskola fejlesztésére és felújítására nyert pályázati támogatást a város.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A Megyervárosi Iskola fejlesztésére és felújítására nyert pályázati támogatást a város, az ezzel kapcsolatos csaknem hatszázmillió forintos támogatási szerződést Csizi Péter, Pécs alpolgármestere és Szalczer Lilla, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ osztályvezetője írta alá tegnap, a jelenleg üresen álló Testvérvárosok terei intézmény épületében.

Csizi Péter elmondta, a harminc évvel ezelőtt átadott, IMS-technológiával készült épület szerkezetileg olyan rossz állapotba került, hogy életveszélyesnek minősítették, ezért vált szükségessé a kiürítése, illetve a felújítása, amelyre a város pályázatot nyújtott be.

A szakemberek elvégzik majd az épület szerkezeti megerősítését, a nyílászárócserét, a hőszigetelést, felújítják a burkolatokat, a tornatermet, liftet szerelnek be, illetve a gépészeti berendezéseket is korszerű eszközökre cserélik, ezáltal a működtetési költségeket is csökkenteni tudják majd a jövőben. A tervek szerint jövő nyárra elkészülnek a kivitelezők a felújítással, így a következő tanévet már a modern kor követelményeinek is megfelelő iskolában kezdheti meg az ötszáz diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!