Közélet

2014.10.21. 10:43

Vajon lesz-e Szigetváron fideszes alpolgármester?

A nyolc egyéni választókerületből hetet simán megnyert a Szigetvári Emberekért Egyesület (SZEE) az önkormányzati választáson. Mégsem biztos, hogy főszerepre készülhet az előttünk álló ötéves ciklusban.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A négy évvel ezelőtti választást megelőzően nem sokkal alakult szervezet a voksolás sikere kapcsán talán joggal gondolhatta volna, hogy két alpolgármestert delegálhat a városvezetésbe. Most már biztosnak tűnik, hogy nem így lesz.

Berkecz Balázs, a SZEE kompenzációs listáján második helyen álló helyi politikus, területfejlesztési szakember Facebook-bejegyzésében tette közzé, hogy dr. Vass Péter, a baloldali támogatással indult, független jelöltként révbe ért polgármester a Fidesszel tárgyal az egyik alpolgármesteri pozíció betöltéséről. Berkecz – aki a második alpolgármesteri poszt várományosa lett volna – bejegyzése szerint dr. Vass Péter úgy informálta őket, hogy az egyeztetések során nyilvánvalóvá vált, hogy az ő (Berkecz) alpolgármesteri kinevezése kapcsán a Fidesz illetékesei kilátásba helyezték a pénzcsapok – állami és uniós támogatások – elzárását.

Megkeresésünkre dr. Vass Péter elmondta, egyáltalán nem titok, hogy egyeztetett a Fidesz térségi vezetőivel, hiszen a város érdekeit szolgáló együttműködések, kapcsolatok építése programja és kampánya fontos eleme volt. Tárgyalt Tiffán Zsolt országgyűlési képviselővel, a tegnapra virradóra tragikus hirtelenséggel elhunyt Pichler Imrével, a járási kormányhivatal vezetőjével, és tervei szerint Bánki Erikkel, a Fidesz régióigazgatójával is találkozni fog. Kiemelte, hogy nem utasították, nem zsarolták, a kapcsolatfelvételt maga kezdeményezte, ahogy az alpolgármesteri posztra is ő tesz majd javaslatot.

– Nekem mostantól polgármesterként az a dolgom, hogy mindenben a város érdekeit nézzem. Ezt teszem ebben az esetben is, amikor a Szigetvár sorsát az elkövetkező öt évben meghatározó módon befolyásoló kérdésben hozok döntést, építem a kapcsolatokat – mondta lapunknak dr. Vass Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!