Közélet

2015.03.29. 21:57

Csőtörés miatt nem volt meleg víz és távfűtés nélkül maradt Pécs

Kertvárosban éjjel 1 órára, a belvárosban és Uránvárosban 2.30-ra állt helyre a szolgáltatás.

bama.hu

Frissítve (hétfő, 09:14): Kertvárosban éjjel  1 órára, a belvárosban és Uránvárosban 2.30-ra állt helyre a szolgáltatás - tudtuk meg Rozsos Rózsától, a PÉTÁV PR-menedzserétől. A hiba elhárítása folyamatban van. Jelenleg 269 lakásban nincs szolgáltatás az alábbi épületekben: Jókai Mór u. 26., 34., 38., 39., 40.; Nagy Lajos király utca 1, 2., 3.; Szabadság utca 7 - 14, 18.;  Rákóczi Ferenc utca 34.; Rét u. 9.; József Attila u. 1.  Ezekben az épületekben a szolgáltatás ma délelőtt helyreáll.

A PÉTÁV vasárnap este 18 órakor, a belvárosban észlelte a hibát, 10 órára sikerült azonosítani és kizárni a hálózatból a sérült vezetékszakaszt. A Jókai utcában egy 300 mm átmérőjű, a Pécs Holding tulajdonában lévő gerincvezeték lyukadása okozta a problémát. A fűtésszolgáltatás kimaradása, a kedvező időjárásnak köszönhetően, nem okozott problémát, a melegvízellátás hiánya azonban fogyasztási csúcsidőben jelentkezett egyszerre az egész városban - írta levelében a PR-menedzser.

Csőtörés miatt megszűnt a távhőszolgáltatás Pécsett

Pécs több részéről - Kertvárosból, Uránvárosból - is jelezték olvasóink, hogy vasárnap este nyolc óra körül megszűnt a melegvíz- és fűtésszolgáltatás. Volt, aki arról panaszkodott, hogy nem érhető el a telefonos ügyfélszolgálat.

Nekünk már elsőre sikerült elérni a hibabejelentő számot, mint megtudtuk, azért, addigra megerősítették az ügyfélszolgálatot is.

A hibával kapcsolatban a PÉTÁV ügyeletén elmondták: egy belvárosi vezeték lyukadt ki, emiatt ürült le a rendszer. A katasztrófavédelem munkatársától kollégánk mindeközben arról értesült, hogy a Jókai utcában történt a meghibásodás, az érintett szakaszt este tízre már kiszakaszolták, így megkezdődhetett a rendszer feltöltése.

A PÉTÁV ügyeletén arról tájékoztattak, hogy a távhőhálózat műszaki jellemzői miatt elsőként a Kertvárosban állhat helyre a szolgáltatás, reményeik szerint éjfél és egy óra között. A teljes helyreállításra azonban egyészen reggelig kell várni, a belvárosi és nyugat-mecseki távfűtött lakásokba jut el legkésőbb a meleg víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!