Közélet

2015.08.26. 08:38

Ismét megindult a dunaszekcsői löszfal

Újabb repedések jelentek meg. A megyei védelmi bizottság elnökének utasítására a veszélyes terület közelében két ház lakóit is kiköltöztették.

bama.hu

A Dunántúli Napló szerda reggel arról értesült, hogy Dunaszekcsőn kiürítették a már többször megindult Duna-parti löszfalhoz legközelebbi házat. Lakóit, egy idős házaspárt egy közeli családnál helyezték el.

Munkatársunknak a helyszínen megerősítették a hírt, azzal egészítve ki, hogy nem egy, hanem két családot érintett a költöztetés.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Repedések a talajon...
[/caption]

Frissítve (10:21): Az idős házaspárokat kedd este költöztették ki otthonukból, miután Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Védelmi Bizottság elnöke ezt elrendelte – tájékoztatta a helyszínen kollégánkat a végrehajtásért felelős dunaszekcsői polgármester. Faller János elmondta: összesen négy épület került veszélybe, azok közelében jelentek meg a repedésvonalak. A két állandóan lakott ingatlan mellett két hétvégi ház érintett.

A házaspárokat ideiglenesen rokonoknál helyezték el. Későbbi és/vagy végleges elhelyezésükről a képviselőtestület dönt hamarosan, információnk szerint még szerda este.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] ... és a pincében
[/caption]

Jelenleg az ingatlanok kiürítése folyik, a rokonok és érintettek a bútorokat most - szerda délelőtt - szállítják el a házakból.

Az új, szemmel is jól látható repedések megjelenésében az elmúlt napok csapadékos időjárása is közrejátszhatott.

Legutóbb 2013 szeptemberében mozdult meg a földtömeg, akkor egy új szakadási vonal jelent meg, két hónappal azután, hogy a júliusi dunai árvíz anélkül vonult le, hogy a löszfal mozgásnak indult volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!