Közélet

2015.09.25. 16:59

Megkapja Matyi Dezső a Király utcai ingatlant is

Matyi Dezsőről is szó esett a csütörtöki pécsi közgyűlésen.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A Király utca 7. szám alatti épületet átadják a vállalkozónak, aki korábban itt üzemeltette egyik boltját, ahol most egy kávézó működik. Fogarasi Gábor (Jobbik) azt kérdezte a városvezetéstől: tudták-e, hogy a vállalkozó érdekeltségének tízmilliós tartozása van a Pécs Holding felé, amikor úgy döntöttek, hogy a belvárosi ingatlant is odaadják a PMFC-ért.

Páva Zsolt polgármester közölte: tudtak erről, „a Holdingnak nem is esett jól”, de ez volt a legkevésbé rossz megoldás. Páva kiemelte: a pécsiek szeretik az új, fiatal csapatot, legutóbb kilencszázan voltak kint.

A közgyűlés megszüntette a Pécsi Kreatív Központ korábbi vezetője, Hadobás Béla munkaviszonyát, utódja Katreiner Zoltán lesz. Vozár Pál (ÖPE) szerette volna megtudni, miért kényszerül távozni négy hónap után Hadobás, de a polgármester előbb azt mondta, erre nem válaszolhat, mert nincs rá felhatalmazása, de annyit elárult, ha nem is kudarcként élte meg ezt az időszakot, ám többet várt.

Közgyűlési tudósításunkban megírtuk: az érvényes jogosítvánnyal rendelkező, 80 év feletti pécsiek a megyeszékhelyen ingyen parkolhatnak, de sajnos nem pontosan. Csak lakhelyüknek vagy tartózkodási helyüknek megfelelő „csillapított forgalmú” övezetre, illetve parkolózóna adott szektorára kaphatnak ingyenes bérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!