Közélet

2016.01.10. 07:59

A káoszt szeretnék végre megszüntetni

Egy régóta fennálló és bosszantó helyzeten szeretett volna úrrá lenni a siklósi önkormányzat a parkolási díjak megváltoztatásával, tudtuk meg a hírt Marenics János polgármestertől.

B. A.

A mindennapokban ugyanis nem kevés alkalommal kisebb-nagyobb koccanásokhoz, akár balesetekhez is vezet, néha pedig enélkül is veszekedést szít a gyakorlatilag folyamatos parkolási káosz Siklós belvárosában. A polgármester elmondta, hogy a legtöbben csak-
is a sétálóutcák közvetlen közelében kívánnak leparkírozni, miközben ott rendszeres a zsúfoltság a helyek korlátozott száma miatt. Eközben viszont a közvetlen közelben lévő nagy, tágas, könnyen megközelíthető belvárosi parkoló a legtöbbször szinte üresen tátong, pedig ott akár száz személyautó egyidejű leállítására is van mód.



Marenics János megjegyezte, hogy a mindennapos problémákat okozó parkolási, közlekedési gyakorlat korántsem siklósi specialitás, de próbálják e magatartás megváltoztatására ösztönözni az autósokat. Emiatt döntöttek úgy, hogy január 7-től a Dózsa utcában, és a Felszabadulás utca felújított részén óránként 40 forinttal emelik (320 forint), a belvárosi parkolóban viszont ugyanennyivel csökkentik (240 forint) a parkolási díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!