Közélet

2016.01.13. 11:21

Pécsi rehabilitáció: telepről méltó lakásba

Pécsi telepeken, szegregált körülmények között élő családok költözhettek új, vagy méltó módon felújított otthonokba a városi önkormányzat, a Máltai Szeretetszolgálat és helyi civil szervezetek közösen, uniós támogatással megvalósított programja során.

Forrás: maltai.hu

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és helyi civil szervezetekkel (Khetanipe Egyesület, Tegyünk Egymásért Egyesület, Pécsbányai Kulturális Egyesület) együttműködve nagyszabású teleprehabilitációs projekteket bonyolított le az elmúlt 18 hónapban a város négy peremkerületében (Pécs-Somogy és Rücker akna, Hősök tere, György-telep és Pécsbánya-telep).

A pécsi modellprogramot az Európai Únió támogatta. A közel 800 családot érintő projekt során 35 család költözött integrált lakókörnyezetbe, a négy területen pedig 80 önkormányzati bérlakást újítottak fel.A megvalósítást jelenlét-típusú szociális munkával és aktív közösségfejlesztéssel kísérte a máltai csapat.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!