Közélet

2016.05.13. 08:00

Új kezekben az orfűi élményfürdő

Nem zár be végleg, épp ellenkezőleg: hamarosan újra kinyit az Orfűi Aquapark. Az üzemeltető viszont változik.

Katus Eszter

Több olvasónk is aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy vajon kinyit-e idén az Orfűi Aquapark. A strand honlapján ugyanis az eddigi üzemeltető elköszönt, mondván, 2015. december végén lejárt a szerződése. További tájékoztatás pedig nincs az oldalon, így sokakban felmerült, hogy a fürdő végleg bezárt.

Szerencsére erről szó sincs. Ezentúl – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonában lévő – állami strandot a Kiving Kft. üzemelteti majd, amellyel együttműködve a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) részfeladatokat lát el.

A PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese, Szűcs Zsolt lapunk kérdésére elmondta, kisebb javításokat, felújításokat igénylő, korának megfelelő állapotban vette át a létesítményt az új üzemeltető. Az elmúlt hetekben karbantartási, felújítási munkálatokat végeztek a strand területén, hogy a nyitásra minden üzemképes, használható legyen, nagyobb fejlesztéseket egyelőre nem terveznek. Jó hír viszont, hogy az üzemeltető megegyezett a távolsági buszokat üzemeltető DDKK Zrt.-vel, így a korábbinál több járat közlekedik majd a nyáron a strand felé. Ráadásul, a napijegy tényleg napijegy lesz, vagyis a vonalkódos karszalaggal el lehet majd hagyni a strand területét. Emellett a korábbinál többféle kedvezményes jegykonstrukció várja a látogatókat. A felnőtt egész napos jegy 2000, a diák 1500 forint lesz. A 14 év alatti gyerekek ezer forintért, a 6 év alattiak ingyen mehetnek be. Tüke kártyával és orfűi lakcímkártyával 1500 forintba kerül a belépő, míg a családi jegy 5500 forintért válható meg. Délután háromtól kedvezményes jegyek válthatók. A nyitást június elsejére tervezik.

Nem foglalják el

Mivel olvasóinktól tavaly több panasz is érkezett arra, hogy a pécsi vízlabdacsapat elfoglalta a medencéket, emiatt nem tudtak fürdeni a látogatók, rákérdeztünk, e téren lesz-e a változás. Szűcs Zsolt elmondta, tudomása szerint az egész tavalyi idényben csupán egyetlen, pár napos edzőtáboruk volt a pécsi pólósoknak az orfűi létesítményben. Ez ráadásul a sportmedencére korlátozódott, vagyis olyan nem fordulhatott elő, hogy emiatt nem lehetett látogatni a strandot. Éppen ezért ilyenre ezután sem kell számítani – szögezte le határozottan.

Még tesztelik

Több olvasónk is írt, illetve küldött fotót arról a gumiból készült, légvárra emlékeztető, de több csúszdával is felturbózott jókora vízi játékról, amelyet a napokban az orfűi Kis-tóra helyeztek ki.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Új elemek a kistónál (fotó: Löffler P.)
[/caption]

Lapunk megkereste a tó üzemeltetőjét, Bögyös Sándort, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy egyelőre nem használható a látványos játék. Ugyan kihelyezték már a tóra, de jelenleg a tesztelése zajlik, ha minden rendben lesz vele, és úgy ítélik meg, hogy érdemes lesz itt tartani, és ezzel bővíteni szolgáltatásaik körét, akkor a nyáron használhatják majd a látogatók. B. A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!