Tisztelgés

2022.05.16. 16:30

Hét toronyról szól majd a zene

Május 18. és 28. között rendezik meg országszerte a Héttorony Fesztivált, amely a legszínvonalasabb világ- és népzenei produkciókat viszi el a Kárpát-medence Makovecz Imre által tervezett ikonikus, az organikus építészet jegyében épült terekbe.

M. R.

Az építészet és a zene együttműködéséből létrejött eseménysorozat programjaival idén tavasszal találkozhat a közönség. 
Bekapcsolódik ebbe Szigetvár is, ahol a Makovecz-féle Vigadó épülete ad helyszínt a koncerteknek – május 22-én vasárnap kerül sor az egész estés koncertsorozatra. 


Este hatkor a Pannon Filharmonikusok fuvolanégyese muzsikál, hétkor a Sevilla 92’ című kiállításra és előadásra kerül sor Turi Attila jóvoltából. Este nyolckor Lakatos Mónika és a Cigány Hangok szólalnak meg. Ez a produkció a hagyományos oláh cigányzene gyors, lüktető, elsöprő lendületű arcát mutatja majd be. Az estet 9 órától az Ötödik évszak Fonogram-díjas formációja zárja. 

Az együttes a Champs-Elyséen ébredő francia szerelmet, a Loire- és a Duna-parti esti séták hangulatát és a soknemzetiségű Kelet-Európa népzenéjének ősi erejét adja át a zene nyelvén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!