Közélet

2014.03.03. 09:45

440 millióért árulja pécsi villáját Papp Lajos

A hétszobás, medencés luxusházat dr. Papp Lajos, az ismert szívspecialista kínálja. Nincs szüksége rá, Budapesten él.

forrás: Borsonline

Eladhatatlan Pécs legértésesebb villája. Az 500 négyzetméteres Mecsek oldalában fekvő luxusházat dr. Papp Lajos szívsebész építette magának - adta hírül a BorsOnline.

Mecsek-oldali, belváros közeli, egyedi stílusban 2002-ben épült háromszintes, hétszobás, 490 nm-es családi ház különleges megoldásokkal, öt fürdőszobával, kör-, örök panorámával, medencével, többszintes öntözőrendszerrel ellátott 2880 nm kerttel eladó – így szól a Dél-Dunántúl talán legdrágább villájának hirdetése.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] foto: ingatlanbazar.hu
[/caption]

Pécsett jelenleg húsz, 100 millió fölötti ingatlant hirdetnek, közülük a legdrágább is csak a felét éri Papp Lajos házának. A ház a pécsi Arany-hegyen áll, vagyis bioházként félig a földben bújik meg. A Príma Primissima, Széchenyi- és Magyar Örökség-díjas professzor, Európa egyik legkorszerűbb intézményének, a Pécsi Szívgyógyászati Klinikának volt az igazgatója.

A professzor elmondása szerint soha nem akart házat építeni, budapesti lakásából ingázott Zalaegerszeg–Pécs háromszögben. De a telek és a kilátás annyira megtetszett neki, hogy 1998-ban úgy döntött, megépíti álmai házát.

– Most már nyugdíjasként Budapesten élek, már semmi sem köt Pécshez, a gyerekeim kirepültek, ezért szeretném eladni a házat, ahol egy 6 ezer kötetet befogadó könyvtár is van – mondta a Borsnak a professzor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!