Közélet

2016.12.25. 11:41

A baranyai sípmester sikere: a Manchester United nagy élmény volt

A mindössze 24 éves Georgiou Theodoros FIFA-asszisztens lett.

Horváth László (Dunántúli Napló)

Január elsejétől a FIFA asszisztensi keretének tagja lesz Georgiou Theodoros, ami nagy megtiszteltetés a mindössze 24 esztendős játékvezető számára. Rajta kívül Magyarországról még ketten kerültek fel ide, Kóbor Péter és Vad Anita, előbbit a férfi, utóbbit a női asszisztensi keretbe vették be. Georgiou Theodorosnak eddig már sok nemzetközi mérkőzés jött össze, idén ősszel például az Európa Liga csoportkörében két találkozóra volt küldése, de 2016-ban közreműködött U21-es Eb-selejtezőn is. A két EL-meccs közül a Zorja Luhanszk–Manchester United-összecsapás különösen emlékezetes volt számára. Ukrajnában, Odesszában játszottak a csapatok, a háborús helyzet miatt 400 kilométerre Luhanszktól, mégis több ezer hazai szurkoló utazott el onnan a papíron semleges helyszínre.

– Nagy élmény volt, az biztos – mondta erről a 90 percről a pécsi fiatalember. – Az, hogy a FIFA asszisztensi keretének tagja lehetek, nagy elismerés. Semmi sem változik, csinálom tovább, mindent megteszek azért, hogy minél rangosabb mérkőzéseken vehessek részt. Most egy kis pihenőt tartok, aztán december végétől folytatom a felkészülést, hetente négy-öt edzéssel, ezek nagy része szabadtéri futás és erősítő tréningek.

Egyébként a FIFA játékvezetői keret évente változhat, az UEFA a közelmúltban döntött a 2017-es, tavaszi szezonra érvényes besorolásokról. Magyarországról a legrangosabb feladatokat adó férfielit kategóriában csak Kassai Viktor található (ide 27 játékvezető tartozik Európából), az 1-esben Bognár Tamás és Vad II. István (összesen 79-en vannak), a 3-ban Andó-Szabó Sándor, Farkas Ádám és Karakó Ferenc (115 társukkal együtt), a 2-esben nincs magyar, csak 79 külföldi.

Horváth László (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!