Közélet

2015.07.06. 18:03

A DK pécsi tagozata is elhatárolódik Sütőtől

Dr. Kunszt Márta, a DK pécsi önkormányzati képviselője elmondta, a párt pécsi tagozata elfogadhatatlannak tartja Sütő nézeteit.

F. A. (Dunántúli Napló)

Sütő Lászlót – a Demokratikus Koalíció politikusát, Baranya megyei képviselőjét – kizárják a pártból – hangzott el a DK pécsi sajtótájékoztatóján.

A döntés előzményei Sütő hétvégén közétett facebook posztjai, amelyekben homofób véleményének adott hangot. A homoszexualitást (összekeverve a Klinefelter-szindrómával) betegségnek titulálta, és kifejtette, hogy a homoszexuális kapcsolat egy normális országban nem lehet elfogadható. A DK az eset után elhatárolódott a politikustól és az általa képviselt nézetektől, majd Gyurcsány Ferenc pártelnök bejelentette, hogy Sütőt kizárják a pártból. Dr. Kunszt Márta, a DK pécsi önkormányzati képviselője elmondta, a párt pécsi tagozata elfogadhatatlannak tartja Sütő nézeteit. A politikust a párt etikai bizottsága elé fogják állítani, ahol vállalnia kell a szélsőséges megnyilvánulásainak következményeit. A képviselőnő hozzátette, hogy az eljárás hónapokat vehet igénybe, és nem érinti a politikus önkormányzati pozícióját. Mint a képviselőasszony kifejtette, a párt nem kötelezheti arra Sütőt, hogy lemondjon a mandátumáról, csak javaslatot tehet erre. Ezen az sem változtat, hogy listáról került be, mivel ugyanolyan jogokkal bírnak a listáról bekerültek, mint azok, akik egyéni jelöltek voltak.

Étel gyerekeknek

Pécsett Dr. Kunszt Márta és Nagy Ferenc – a DK két vezető politikusa – tartott sajtótájékoztatót, amelyen bemutatták a párt, a rászoruló gyerekeket támogató országos kampányának a pécsi programját. Ennek a keretein belül minimum 30 gyerek fog egy héten keresztül, napi egyszer meleg ételt kapni. A programban részt vevő gyerekek kikerültek az önkormányzat látóköréből, így a DK tagok és a támogatóik teremtették meg az anyagi feltételeit az ingyen étkeztetésnek – mondta a képviselőasszony. A párt több Baranya megyei községet is támogatni szokott, főképp étellel és ruhákkal – fűzte hozzá Nagy Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!