Közélet

2016.01.04. 09:07

A komlói kémény viszi a pálmát

Pár hónapja írtunk arról, hogy komlói legeket keres közösen a Tisztelet Komlónak Egyesület és a Jó szerencsét kiadvány.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A szervezők azért tették közzé a felhívást, mert úgy vélik: bár a hatvanadik évét nemrég betöltő városnak nincs gazdag történelmi múltja, de biztosan rendelkezik olyan egyedülálló különlegességekkel, értékekkel, amelyeket érdemes számba venni és közzétenni. Éppen ezért arra kérték a város lakóit, hogy jelezzék azokat az objektíven mérhető „extra” dolgokat, amelyek megfelelnek a kritériumnak. Így többek között jelentkezhet Komló legmagasabb, legalacsonyabb, legidősebb embere, vagy akár az is, akinek a leghosszabb haja van.

A felhívásra több „jelölés” érkezett: így például kiderült, ki volt a komlói kórház első császármetszéses babája, de az is, hogy a város legmagasabb építménye a Komlói Fűtőerőmű központi telephelyén található 97,5 méter magas kémény. Ez pedig azt jelenti, hogy másfél méterrel magasabb, mint a fővárosban található Parlament és a Szent István Bazilika. A gyűjtés azonban még nem ért véget, továbbra is várják a „legeket” a Béke Hotelben (Városház tér 4.). A beérkezett adatokat közzéteszik, és később akár egy önálló gyűjteményt is kiadnak belőle.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!