Közélet

2010.11.23. 07:40

A kormány törölte: nem lesz Zsolnay-IKEA projekt

A multinacionális kereskedelmi cég megrendelése kapcsán egy hárommilliárdos fejlesztéssel gyártóbázist hoztak volna létre Pécsett.

K. E.

Több tervezett nagyszabású fejlesztést, közöttük a Zsolnay – IKEA projektet is törölte friss döntésével a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervből (ÚMFT) – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent egyik határozatból.

A döntés azt jelenti, hogy biztosan nem valósul meg az az elképzelés, amely szerint a multinacionális kereskedelmi cég megrendelése kapcsán egy hárommilliárdos fejlesztéssel gyártóbázist hoztak volna létre Pécsett. A projektterv másfél éve 50 százalékos állami támogatásra kapott ígéretet az ÚMFT keretiből.

A magas támogatási összeg elmaradása ellenére a hír nem érte csapásként a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-t. Mint ismeretes, a nyár folyamán kisebbségi, de a menedzsmentjogokat gyakorló tulajdonosként az SCD Group érkezett a cégbe, amelynek tulajdonos-vezetője, Jászai Gellért akkor úgy nyilatkozott, hogy Zsolnaynak nem a tömegtermelésben a helye, hanem a magas minőségű, hagyományosan készült, kézzel festett porcelánnal, eozinnal, pirogránit épületkerámiával lehet esélye a piacon.

A támogatás elmaradása kapcsán mindezt újra megerősítette Elkán Péter kommunikációs vezető, aki elmondta, a Zsolnay korábban jelezte is, hogy nem kíván élni a kilátásba helyezett pályázati támogatással.

K. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!