Közélet

2013.02.19. 15:52

A Nádor Galériát szeretné megkapni a PTE Művészeti Kara

Könnyen lehet, hogy már a közeli jövőben új kiállítóteremmel gazdagodik a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara: úgy tudjuk, az egyetem szeretné magáénak tudni a Széchenyi téren álló Nádor Szállóban található Nádor Galériát – amely jelenleg jobbára kihasználatlan.

F. Z. (Dunántúli Napló)

– Jelenleg is folynak a tárgyalások a tulajdonossal, a Danubius szállodalánccal, és azt nyugodtan kijelenthetem, hogy minden esély megvan arra, hogy belátható időn belül véget is érnek az egyeztetések – tudtuk meg Ruzsa Csabától, a pécsi egyetem kiemelt beruházásokért felelős gazdasági főigazgató-helyettesétől. – Azt gondolom, ezzel a megoldással mindkét fél jól járna, úgyhogy bízom abban, hogy gyorsan meg tudunk majd egyezni.

A Nádor Galéria elhelyezkedése miatt nyilvánvalóan egy remek lehetőség lenne a pécsi egyetem fiatal művészeinek a bemutatkozásra, műveik népszerűsítésére, sőt, esetleg befektetők, vásárlók bevonzására. Korábban több kritika érte a Művészeti Kart annak kapcsán, hogy az ott tanuló diákok műveikkel nem vesznek részt a város kulturális életének fellendítésében, alkotásaikkal csak elvétve találkoznak a pécsi lakosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!