Közélet

2012.06.07. 17:05

A templom és régi üzletek is megújulnak Bólyban

Régóta felújításra váró ingatlanok megszépülésére is sor kerülhet a városban most zajló komplex belvárosi rekonstrukció keretében.

K. E. (Dunántúli Napló)

A Bóly–Babarc-Belvárdgyula Református Társegyházközség tulajdonában lévő központi fekvésű üzletek 110 évvel ezelőtt épültek. Az üzleteket kisvállalkozók bérlik, Bóly és térségének egyetlen autóalkatrész-boltja itt található. A szerény lélekszámmal bíró egyházközség csak a legfontosabb felújításokat végezte el, mint például a tetőfelújítás. A homlokzati rekonstrukció uniós támogatással most történhet meg.

A Bólyi Római Katolikus Egyházközség beruházásában az országos műemléki védelemre felterjesztett római katolikus plébániatemplom alászigetelését is elvégzik. A védett épület lábazati vakolatát egy méter magasságban javítják és új fedővakolat is kerül a falakra. A teljes belvárosi rekonstrukció várhatóan egy évig tart majd, a beruházás megvalósulásának határideje 2013 augusztusa.

Címkék#Bóly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!